Araştırma Hastanesi Lazerle Diş Beyazlatma diş minesi ve dentin de oluşan renklenmeyi, karbamid peroksit veya hidrojen peroksit içerikli sadece diş hekimlerinin kullanabileceği malzemelerle ve yöntemlerle yapılması işlemidir.
Araştırma Hastanesi Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Tedaviye başlanmadan önce, uzman diş hekimi tarafından hastanın tedaviye uygun olup olmadığının belirlenmesi gerekir. Seansta ilk adım, dişlerin temizlenmesidir. Diğer adımda ise diş eti ve dudakların zarar görmemesi için koruyucu takılır. Dişlere jel sürülür ve 30 saniyelik aralıklarla ışınlanmalar yapılır.
Ancak ışınlanma süresi hem hastaya hem de kullanılan cihaza göre değişiklik göstermektedir. Daha sonra jeller temizlenir, ağız içi koruyucu aparat çıkarılır ve işlem tamamlanır. Eğer diş için ihtiyaç varsa, evde diş beyazlatma işlemi yapılarak tedavi desteklenir.
Araştırma Hastanesi Lazerle Diş Beyazlatma Kimlere Uygulanmaz?
Bleaching işlemleri yetişkin herkese uygulanabilir. Ancak uygulanmasında sakınca olabilecek durumlar da mevcuttur. Bunlar:Hamilelik dönemindeki kullanımıyla ilgili kesin bir bilimsel veri bulunmamakla birlikte, kullanılması tavsiye edilmemektedir
18 yaşından küçüklerde
Kanser tedavisi gören hastalarda
Ciddi diş eti problemi olan ve dişin mine yüzeyinde defekt bulunan hastalarda, uygulanması sakıncalıdır.
Reçeteli, reçetesiz veya homeopatik olarak fotoreaktif ilaç veya madde kullanan kişilere beyazlatma işleminin uygulanmaması gerekir.
Araştırma Hastanesi Lazerle Diş Beyazlatma İşlem Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Nelerdir?
Araştırma Hastanesi Lazerle Diş Beyazlatma işleminden sonraki 15 gün dişler dışarıdan gelen renkli maddelerden etkilenmeye açıktır. Çay, kahve, şarap, vişne suyu, kola gibi içecekler diş rengini koyulaştırır. Araştırma Hastanesi Lazerle Diş Beyazlatma sonrası bunların tüketimine dikkat edilmelidir. Gerekirse pipet kullanılmalıdır. Bu tür renklendirici sıvılar tüketildikten sonra mutlaka biraz su ile boyar madde ağızdan uzaklaştırılmalıdır. Tütün ve mamulleri kullanılmamalıdır.
Tedavi Sonrasında Ağrı Hissedilir Mi?
Diş rengini ağartan kimyasal madde yumuşak dokularda yanma hissi yaratabilir. Özellikle yüksek dozdaki ofis tipi beyazlatıcılarda bu etki daha fazladır. Bariyer kullanımı, uzman hekim ve klinik seçimi çok önemlidir.
Beyazlatma işlemi sırasında ve sonrasında dişlerde hassasiyet olabilir. Bu geçicidir. Florlu macunlar kullanılarak bu hassasiyet birkaç gün içinde geçer.
Diğer Beyazlatma Yöntemlerinden Farkı Nedir?
Araştırma Hastanesi Lazerle Diş Beyazlatma ile diş beyazlatma yöntemi, ofis tipi diş beyazlatma işleminin lazer ışığı kullanılarak yapılmasıdır. Bu teknik şu anda kalıcı bleaching işlemlerinde gelinen en son teknolojidir. Diş etrafındaki diş etine koruyucu bir plak yerleştirilerek beyazlatma işlemi lazer ile yapılır. Tüm dişlerin beyazlatıldığı bir hastada beyazlatma süresi yaklaşık 45- 60 dakika sürer.
1982 yılından bu yana Diyarbakır’da Ofis Ekinciler Caddesinde hizmet vermekte olan Protez Uzmanı Dr. Dt. Mehmet AYDIN 2022 yılında ofis şubesine ek olarak açtığı Diyarbakır Stadyum şubesindeki adresinde Dr. Mehmet AYDIN Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği adı altında hizmet vermeye devam etmektedir. Polikliniğimizin anlayışı gelişen diş hekimliği teknolojilerini yakından takip ederek hastalarında diş ve ağız sorunlarının oluşmasını engelleyen veya geciktiren, hasta eğitimine dayalı tedavi yaklaşımını benimsemek ve hastalarının rahatını en kısa sürede sağlamaktır. Bilimsel, vicdani ve etik ilkelerden ödün vermeden; meslek ilke ve ahlakına bağlı; açık, dürüst ve güvenilir bir tanı ve tedavi hizmeti sunulmalıdır.