Kemik eksikliği durumunda, kemik oluşturmak istenen bölgeye uygulanan materyallere Toptancılar Sitesi Çene Kemik Grefti denir. Bu kemik greftleri kişinin kendi vücudundan alınabilir (genellikle çene kemiği ve kalça kemiğinden alınır), hayvansal kaynaklı (sığır kaynaklı greftler) olabilir ya da sentetik olarak üretilebilir.
Çene Kemiği Tozu Hangi Durumlarda Kullanılır?
Çene kemiği tozları genellikle ; İmplant yerleştirmek için yeterli kemiğin olmadığı durumlarda, diş çekimi sonrası çekim yerinin kayıpsız iyileşmesinin istendiği durumlarda, kist ya da tümor gibi oluşumlar çıkartıldıktan sonra o bölgenin doldurulması amacıyla kullanılabilir.
Çene kemiği tozu çeşitleri nelerdir?
• Otogreft: Bir kişinin vücudunun herhangi bir yerinden alınan greftın vücudun farklı bir yerine nakledilmesi işlemidir. Diş hekimliğinde çene kemiğinde kemik yapımı için genellikle çene ve kalça kemiğinden alınır. Çeneden alınan kemik greftleri özellikle sağlam olan çenenin ön veya arka bölgesinden alınır.
• Allogreft: Aynı türün genetik olarak farklı bireylerinden alınan greftleredenir . Diğer adı homogrefttir . Kadavralardan alınan kemikler doku bankalarında saklandığından elde edilmeleri kolaydır . Bu greftler alınırken hastalıkların transferini önlemek için çeşitli özel işlemlerden geçirilirler .
Allogreftlermineralize, demineralize, cips (chips) , toz veya bütün kemik olarak elde edilebilir .
• Ksenogreft: Farklı türden alınan greftın yine farklı türe nakledilme işlemidir
• Sentetik Toptancılar Sitesi Çene Kemik Grefti: Kemik greftleri kişinin kendi vücudundan ya da hayvansal olarak alınabileceği gibi suni olarak fabrikasyon olarak üretilebilir . Bu greftlerhidroksiapatit veya trikalsiyum fosfat malzemelerinden üretilirler.
1982 yılından bu yana Diyarbakır’da Ofis Ekinciler Caddesinde hizmet vermekte olan Protez Uzmanı Dr. Dt. Mehmet AYDIN 2022 yılında ofis şubesine ek olarak açtığı Diyarbakır Stadyum şubesindeki adresinde Dr. Mehmet AYDIN Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği adı altında hizmet vermeye devam etmektedir. Polikliniğimizin anlayışı gelişen diş hekimliği teknolojilerini yakından takip ederek hastalarında diş ve ağız sorunlarının oluşmasını engelleyen veya geciktiren, hasta eğitimine dayalı tedavi yaklaşımını benimsemek ve hastalarının rahatını en kısa sürede sağlamaktır. Bilimsel, vicdani ve etik ilkelerden ödün vermeden; meslek ilke ve ahlakına bağlı; açık, dürüst ve güvenilir bir tanı ve tedavi hizmeti sunulmalıdır.